Stichting S.O.B. Venlo: Algemeen
U bent hier: Home > S.O.B. > Algemeen

Algemeen

Onze missie, visie en kernwaarden vormen de basis voor wat wij werkelijk doen. ‘Mensen hebben mensen nodig’. Daarom ondersteunen wij clubs van onze doelgroep en organiseren wij activiteiten waar onze leden aan deel kunnen nemen. We verlagen de drempel voor deelname aan activiteiten door kortingen te geven. Op deze manier stimuleren wij dat mensen elkaar ontmoeten en samen in beweging zijn. S.O.B levert op deze manier een bijdrage aan het voorkomen van eenzaamheid.

In de levensfase van een senior kunnen zich allerlei gebeurtenissen voordoen die het gevaar van eenzaamheid plotseling kunnen versterken. Denk daarbij aan bijv. het verlies van een partner, een noodzakelijke verhuizing, een slechter wordende gezondheid. Het lidmaatschap van S.O.B. zorgt dan voor een vangnet.

 

Wij vinden het belangrijk dat mensen zich ergens bij aansluiten. Dat mensen een club hebben waar ze regelmatig naar toe gaan. Een plek  waar ze zich thuis voelen, waar ze vrienden en bekenden ontmoeten, waar ze een gezamenlijke hobby hebben.

Onze aangesloten clubs bieden deze mogelijkheden. Vandaar dat wij deze aangesloten clubs ondersteunen met een financiële bijdrage bij investeringen en op verzoek te helpen met raad en daad.

Ons ideaal is dat iedere senior een club in zijn / haar buurt heeft, waarbij hij / zij zich graag aansluit.

 

De clubleden  en onze individueel aangesloten S.O.B.-leden vormen samen onze achterban. Dat is de groep mensen waar wij het voor doen.  Wij bieden  een breed, gedifferentieerd aanbod aan activiteiten en zorgen voor kortingen bij partners en bedrijven.

 

Wat bieden wij onze leden?

  • Jaarlijks de senioren 55+ bewaargids
  • Jaarlijks de S.O.B.-pas
  • Een activiteitenprogramma 
  • S.O.B. -dagen
  • Gunstige toegang tot een selectieMaaspoortvoorstellingen
  • Gunstige toegang tot allerlei concerten
  • S.O.B. Ontbijtbios