Stichting S.O.B. Venlo - Op de agenda: Vrijheid maak je samen
U bent hier: Home > Agenda

Agenda: activiteiten van Stichting S.O.B. Venlo, partners en relaties

Vrijheid maak je samen

Datum:8-3-2020
Tijd:19:30u
Type:Theater en muziek
Locatie:Maaspoort
Informatie bij: Maaspoort

Vrijheid maak je samen | Jeugdopera Brundibár | zondag 8 maart | Maaspoort | 19:30 uur

De voorstelling bestaat uit de jeugdopera Brundibár voor de pauze en een uitvoering van Percussion Ensemble De Peelklank Ysselsteyn, Harmonie St. Caecilia Blerick en het Venrays Mannenkoor die onder andere de compositie 75 Jaor Vreej ten gehore brengen.

De presentatie is in handen van Frans Pollux.

Voor het landelijke themajaar Herdenken en Vieren 75 jaar Bevrijding sloegen de Limburgse muziekbonden de handen ineen om middels muziek aandacht te geven aan vrede en vrijheid. Muziek brengt mensen samen, het verbindt en verbroedert. Met de voorstelling Vrijheid maak je samen, boordevol muzikale variëteit, vieren we vrijheid, herdenken we het verleden en leggen we verbindingen naar het heden en de toekomst.

Brundibár is geschreven door de Tsjechische componist Hans Krása en werd in de Tweede Wereldoorlog opgevoerd door Joodse kinderen in werkkamp Theresienstadt. Zingen gaf ze het gevoel toch even vrij te zijn. In 2020, in een samenleving waarin vrijheid voor Nederlandse kinderen vanzelfsprekend is, wordt de opera opnieuw uitgevoerd door 40 kinderen en jongeren van de Limburgse Koorschool. Ze worden begeleid door 12 muzikanten van Limburgs Jeugd Symfonie Orkest Amikejo. De regie is in handen van theatermaker Dönci Bánki.

In het tweede deel van de voorstelling vormen Percussion Ensemble De Peelklank, Harmonie St. Caecilia Blerick en het Venrays Mannenkoor de basis. Naast hun eigen muzikale programma voeren zij gezamenlijk de compositie 75 Jaor Vreej uit. Dit multidisciplinaire muziekwerk, geschreven door Christiaan Janssen, komt voort uit de compositieopdracht die door de Limburgse muziekbonden speciaal voor deze gelegenheid is uitgezet. De dialecttekst van dit werk is geschreven door Frans Pollux.

Leden van de Stichting S.O.B. Venlo betalen, op vertoon van het S.O.B-pasje aan de theaterkassa, € 8,00.

Filteren

Op type activiteit

Verder op de agenda